Nauka on-line

Marzysz o własnym ogrodzie, o splątanych lianach fasolki albo o równych grządkach pietruszki? Marzysz o odpoczywaniu w zielonej, bioróżnorodnej przestrzeni zaprojektowanej przez siebie, ale wydaje ci się to poza twoimi realnymi możliwościami? A może marzysz o własnych przetworach, o obfitości zdrowej żywności w twoim ogrodzie i w twojej spiżarni?

Zapomnij przez chwilę o tych obawach i po prostu zacznij! Zacznij od pierwszej małej nawet grządki, od pierwszych doniczek na balkonie lub parapecie. Zacznij od pierwszego słoja kiszonych warzyw. Ja przekazuję Ci instrukcje pisemne, pokazuję online i w filmikach instruktażowych jak tworzyć w praktyce. Ty pracujesz w swoim tempie, u siebie, w realu.

Efekt? Przemiana twojej przestrzeni, wiele nowych, praktycznych umiejętności, własne warzywa, owoce i zioła. Ale nie tylko. To również cicha przemiana, która zacznie się w twoim sercu. To początek życia po nowemu.
Po prostu zacznij.

Zapisy na program abonamentowy: ‘Przemiana w krainie obfitości’

6 + 9 =

Już teraz zapisz się na listę uczestników programu abonamentowego ‘Przemiana w krainie obfitości’. To wspólny czas na pracę i projektowanie online w ramach kursów, warsztatów i konsultacji prowadzonych przeze mnie.

Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.

Rekomendacje i wspomnienia

I jeszcze parę słów o przemianach w ogrodach osób, które uczestniczyły dotychczas w kursach on-line Kompostelli.

Kochani! Nie przypisuję sobie tych sukcesów, piękna i głębokich przemian, które wydarzyły się w waszym życiu przy okazji tworzenia swojej pierwszej naturalnej uprawy ogrodowej. Ale cieszę się, że mój kurs przynajmniej przez chwilę towarzyszył waszej przemianie.

Podziwiałam lekkość tworzenia i obfitość, którą obserwowałam w waszych ogrodach.

“Dzięki twojemu kursowi po raz pierwszy w życiu oglądałam kwiaty cukinii nie tylko na zdjęciach na Instagramie, ale przede wszystkim na własnej grządce. A radość ze zjedzenia własnoręcznie wyhodowanej fasolki, jej smak był nieporównywalny z żadnym wykwintnym daniem. I za te doznania jestem ci niesamowicie wdzięczna!
Uważam że umiejętność wytworzenia własnego jedzenia jest i będzie niesamowicie istotną umiejętnością w nadchodzących czasach, a umiejętność zrobienia tego w ekologiczny sposób zgodny z zasadami natury jest naszą powinnością i obowiązkiem wobec Matki ziemi.

I to jest wspaniałe w twoim kursie: przepięknie uczysz tych umiejętności i tej wrażliwości!”

Justyna

 

“Gosia to osoba, która zaraziła mnie permakulturą. Prowadzone przez nią kursy to duża dawka praktycznej wiedzy, którą można od razu wykorzystać. Jednocześnie emanują też ogromnym spokojem. Czuć w nich kobiecą energię – spokoju, delikatności, uważności. Urzekło mnie takie medytacyjne podejście do prac w ogrodzie. Zwłaszcza, że na swoich grządkach widzę, jak świetnie się ono sprawdza.

Gosia jest wspaniałą nauczycielką. Mocno czuć, że to co robi i o czym mówi, płynie prosto z serca. No i wytwarza też wyśmienite octy Bardzo polecam!”

Marta