Nauka on-line
Zapraszamy do wspólnej nauki online! Oferujemy kursy i warsztaty prowadzone na żywo, a także te zarejestrowane, opisane i udostępniane z szeregiem materiałów pomocniczych.
Dzięki pracy przy tworzeniu naszego gospodarstwa zgodnie z zasadami permakultury, dzięki zaangażowaniu w tworzenie zdrowej żywności na bazie surowców z naszego ogrodu, zdobyliśmy szeroki zakres umiejętności. Dzielimy się tymi z nich, które są naszym szczególnym obszarem zainteresowań i tymi, które mogą być dla naszych klientów szczególnie cenne.
Nasza specjalność to nauka tworzenia octów domowych i innych fermentowanych przetworów domowych.
Dzielenie się wiedzą rozpoczęliśmy kilka lat temu od nauki zasad permakultury i naturalnego ogrodnictwa. Wciąż możesz skorzystać z nagranego wtedy kursu podstaw uprawy permakulturowej ‘Twój ogród. Kraina obfitości‘.
Nauka – kursy, warsztaty, podręczniki, eBooki
-
Promocja!
Kurs on-line ‘Twój ogród. Kraina obfitości.’
Pierwotna cena wynosiła: 320,00 zł.150,00 złAktualna cena wynosi: 150,00 zł. -
Warsztat slowfood on-line: octy domowe
60,00 zł -
Moje przepisy na tworzenie octów domowych: eBook, filmik
25,00 zł -
Promocja!
“Zimowe rytuały i przepisy z octem domowym” – eBook
Pierwotna cena wynosiła: 50,00 zł.25,00 złAktualna cena wynosi: 25,00 zł.
Co piszą czytelniczki o moim eBooku ‘Zimowe rytuały i przepisy z octem domowym’?
“Uwielbiam podejście Małgosi do ogrodnictwa i przygotowywania jedzenia.
Dzięki temu, że w swoim e-booku opisuje przygotowanie potraw jak rytuał na poprawę zdrowia, odnoszę wrażenie, że ta niezbyt przeze mnie lubiana czynność, wkracza w inny wymiar.
Natomiast ja, posiadaczka octów, czuję jakbym dysponowała uniwersalnym panaceum na długie, smaczne i zdrowe życie.
Dziękuję za odsłonięcie nowej dla mnie wiedzy, którą zamierzam wykorzystać natychmiast – w rozgrzewających zupach na końcówce zimy, a potem w orzeźwiających napojach latem.”
Anita @anita_sie_nudzi

“Kiedy sięgnęłam po eBook ‘Zimowe rytuały’, nie spodziewałam się, że stanie się dla mnie takim źródłem inspiracji i troski o siebie. To nie tylko zbiór prostych i zdrowych przepisów, ale prawdziwa opowieść o tym, jak celebrować codzienność poprzez małe rytuały: te kulinarne i te dla ducha.
Gosia w przystępny sposób pokazuje, że dbanie o siebie i bliskich nie musi być skomplikowane ani czasochłonne. Wręcz przeciwnie – może stać się pięknym, naturalnym działaniem, który dodaje energii i sprawia dużo radości. Przyjemnie się czyta, kiedy tak z pasją pisze o domowych octach i ich wszechstronnych właściwościach – od razu mam ochotę wypróbować je w mojej kuchni.
To eBook, który czyta się nie tylko dla przepisów, to zachęta do zwolnienia tempa i czerpania radości z prostych przyjemności. Idealna na zimowy czas, kiedy tak bardzo potrzebujemy ciepła – w każdej postaci. Dziękuję za tę inspirację! Na pewno będę wracać do tej książki przez cały sezon i polecać ją dalej.”
Dorota @przystanek_przymiarki

Rekomendacje i wspomnienia uczestników kursów uprawy permakulturowej
“Gosia inspiruje oraz ukazuje subtelne połączenia z Naturą, z Ziemią, jako żywym, samoregulujący sie organizmem.Mnóstwo cennych wskazówek, pokazanych w ciekawy oraz przystępny sposób. W trakcie kursu abonamentowego zatrzymałam sie na chwile w tym moim zabieganym życiu, aby pomysleć o intencji, o wewnętrznym krajobrazie, o wewnętrznej transformacji. Gosia wnosi autentyczność oraz bardziej holistyczne podejście do Permakultury, tak bardzo potrzebne w dzisiejszym świecie. Polecam z całego serca ❤️.”
Ewa


“Kiedy zapisałam się na roczny kurs permakuktury on-line do Kompostelli, miałam jedno marzenie: jedna grządka, dzięki której mogę być współtwórcą Ziemi, obserwować, doświadczać i korzystać z tego co wykiełkuje, wyrośnie i co zbiorę.
Medytowałam, wyobrażałam sobie mój permaogród i z niecierpliwością i ogromną ciekawością czekałam na wciąż nowe zajęcia z Kompostelllą w kameralnym gronie przyszłych ‘leniwych ogrodniczek’.
Na zdjęciu czosnki z pierwszej permakulturowej grządki, zebrane dwa tygodnie temu. Moje pierwsze posadzone małe ząbki czosnku z dumą zdobią wejście do mojego domu na wsi.”
Beata
“Gosia to osoba, która zaraziła mnie permakulturą. Prowadzone przez nią kursy to duża dawka praktycznej wiedzy, którą można od razu wykorzystać. Jednocześnie emanują też ogromnym spokojem. Czuć w nich kobiecą energię – spokoju, delikatności, uważności. Urzekło mnie takie medytacyjne podejście do prac w ogrodzie. Zwłaszcza, że na swoich grządkach widzę, jak świetnie się ono sprawdza.
Gosia jest wspaniałą nauczycielką. Mocno czuć, że to co robi i o czym mówi, płynie prosto z serca. No i wytwarza też wyśmienite octy Bardzo polecam!”
Marta


“Dzięki twojemu kursowi po raz pierwszy w życiu oglądałam kwiaty cukinii nie tylko na zdjęciach na Instagramie, ale przede wszystkim na własnej grządce. A radość ze zjedzenia własnoręcznie wyhodowanej fasolki, jej smak był nieporównywalny z żadnym wykwintnym daniem. I za te doznania jestem ci niesamowicie wdzięczna!
Uważam że umiejętność wytworzenia własnego jedzenia jest i będzie niesamowicie istotną umiejętnością w nadchodzących czasach, a umiejętność zrobienia tego w ekologiczny sposób zgodny z zasadami natury jest naszą powinnością i obowiązkiem wobec Matki ziemi.
I to jest wspaniałe w twoim kursie: przepięknie uczysz tych umiejętności i tej wrażliwości!”
Justyna
Kompostella
O nas:
Domowa produkcja przetworów z własnego ogrodu
Rolniczy Handel Detaliczny
Usługi ogrodnicze świadczone lokalnie
Punkty detaliczne i sklep online
Sprawdź co u nas słychać:
Obsługa klienta:
Kompostella Małgorzata Witczak
Godziny otwarcia: pn-pt 10:00 – 16:00
E-mail: malgorzata@kompostella.pl
Telefon: +48 604754411
Formularz kontaktowy
Blog ekoKompostella