Nauka on-line

Zapraszamy do wspólnej nauki online! Oferujemy kursy i warsztaty prowadzone na żywo, a także te zarejestrowane, opisane i udostępniane z szeregiem materiałów pomocniczych.

Dzięki pracy przy tworzeniu naszego gospodarstwa zgodnie z zasadami permakultury, dzięki zaangażowaniu w tworzenie zdrowej żywności na bazie surowców z naszego ogrodu, zdobyliśmy szeroki zakres umiejętności. Dzielimy się tymi z nich, które są naszym szczególnym obszarem zainteresowań i tymi, które mogą być dla naszych klientów szczególnie cenne.

Nasza specjalność to nauka podstaw uprawy permakulturowej i nauka tworzenia fermentowanych przetworów domowych.

Rekomendacje i wspomnienia uczestników kursów ogrodniczych

“Gosia inspiruje oraz ukazuje subtelne połączenia z Naturą, z Ziemią, jako żywym, samoregulujący sie organizmem.Mnóstwo cennych wskazówek, pokazanych w ciekawy oraz przystępny sposób. W trakcie kursu abonamentowego zatrzymałam sie na chwile w tym moim zabieganym życiu, aby pomysleć o intencji, o wewnętrznym krajobrazie, o wewnętrznej transformacji. Gosia wnosi autentyczność oraz bardziej holistyczne podejście do Permakultury, tak bardzo potrzebne w dzisiejszym świecie. Polecam z całego serca ❤️.”

Ewa

“Kiedy zapisałam się na roczny kurs permakuktury on-line do Kompostelli, miałam jedno marzenie: jedna grządka, dzięki której mogę być współtwórcą Ziemi, obserwować, doświadczać i korzystać z tego co wykiełkuje, wyrośnie i co zbiorę.

Medytowałam, wyobrażałam sobie mój permaogród i z niecierpliwością i ogromną ciekawością czekałam na wciąż nowe zajęcia z Kompostelllą w kameralnym gronie przyszłych ‘leniwych ogrodniczek’.

Na zdjęciu czosnki z pierwszej permakulturowej grządki, zebrane dwa tygodnie temu. Moje pierwsze posadzone małe ząbki czosnku z dumą zdobią wejście do mojego domu na wsi.”

Beata

 

“Gosia to osoba, która zaraziła mnie permakulturą. Prowadzone przez nią kursy to duża dawka praktycznej wiedzy, którą można od razu wykorzystać. Jednocześnie emanują też ogromnym spokojem. Czuć w nich kobiecą energię – spokoju, delikatności, uważności. Urzekło mnie takie medytacyjne podejście do prac w ogrodzie. Zwłaszcza, że na swoich grządkach widzę, jak świetnie się ono sprawdza.

Gosia jest wspaniałą nauczycielką. Mocno czuć, że to co robi i o czym mówi, płynie prosto z serca. No i wytwarza też wyśmienite octy Bardzo polecam!”

Marta

“Dzięki twojemu kursowi po raz pierwszy w życiu oglądałam kwiaty cukinii nie tylko na zdjęciach na Instagramie, ale przede wszystkim na własnej grządce. A radość ze zjedzenia własnoręcznie wyhodowanej fasolki, jej smak był nieporównywalny z żadnym wykwintnym daniem. I za te doznania jestem ci niesamowicie wdzięczna!
Uważam że umiejętność wytworzenia własnego jedzenia jest i będzie niesamowicie istotną umiejętnością w nadchodzących czasach, a umiejętność zrobienia tego w ekologiczny sposób zgodny z zasadami natury jest naszą powinnością i obowiązkiem wobec Matki ziemi.

I to jest wspaniałe w twoim kursie: przepięknie uczysz tych umiejętności i tej wrażliwości!”

Justyna

 

Kompostella

O nas:
Domowa produkcja przetworów z własnego ogrodu
Rolniczy Handel Detaliczny
Usługi ogrodnicze świadczone lokalnie

Punkty detaliczne i sklep online

Sprawdź co u nas słychać:

Obsługa klienta:

Kompostella Małgorzata Witczak
Godziny otwarcia: pn-pt 10:00 – 16:00
E-mail: malgorzata@kompostella.pl
Telefon: +48 604754411

Formularz kontaktowy

Blog ekoKompostella