Zapisz się na Warsztat octowy online:
Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.
Zima to świetny moment na naukę i ciche prace kuchenne. Stwórz własny ocet domowy, zainspiruj się przepisami na te wyjątkowe i zdrowe przyprawy w wersji bazowej (ocet jabłkowy) i samodzielnie zestawionej przez ciebie wersji z ulubionych zimowych składników.
Zapraszam Cię na warsztat on-line na żywo z mojej kuchni, w trakcie którego możesz tworzyć i uczyć się jednocześnie w twojej kuchni. Warsztat odbędzie się 2 lutego 2024 i będzie dostępny w całosci na nagraniu. Chcesz skorzystać i zobaczyć jak tworzę w kuchni nasz ulubiony produkt, czyli żywy ocet domowy? A może chcesz tworzyć pierwszy własny probiotyczny ocet w tym samym czasie?
Sałatka z sosem winegret na bazie własnego octu? Lemoniadka wzmacniająca z ciepłą wodą, łyżką octu własnej produkcji i z miodem? I pysznie i zdrowo. A taką bazę do nadawania smaku codziennym potrawom i napojom możesz tworzyć samodzielnie w zaciszu kuchennym. Proces tworzenia octu nie jest trudny, ale jest długotrwały. Po to, aby był medytacyjną przyjemnością warto poznać podstawowe zasady jego tworzenia na rzeczywistych praktycznych przykładach. A potem korzystać z tej kuchennej alchemii do tworzenia własnych wyjątkowych przepisów. Smak i zdrowie w jednym!
Treść warsztatów ?
Wiedza o tym co to jest żywy ocet domowy, jak działa na organizm, jakie ma zastosowania.
Prezentacja tworzenia od zera octu bazowego z jabłek.
Pokażę też jak można go stworzyć ze składników rosnących blisko ciebie, tych, które ciebie zainspirują, tych, które chcesz zachować tworząc jedyny w swoim rodzaju ocet kulinarny lub ziołowy.
Informacje o technicznych aspektach domowej fermentacji octowej, i przechowywania octów.
- Dodatkowe informacje o maceratach octowych i innych produktach, które można tworzyć na bazie octu.
Forma warsztatu: spotkanie on-line w aplikacji Clickmeetings. Slajdy, materiały pisemne (eBook 12 stron) dostępne dla uczestniczek i uczestnikó, możliwość zadania dodatkowych pytań w trakcie warsztatu. Możliwość uczestnictwa w dalszych miniwarsztatach fermentacyjnych w kuchni Kompostelli online na preferencyjnych warunkach.
Termin: warsztat na zamówienie.
Nagranie oglądasz kiedy chcesz, dostęp na okres roku kalendarzowego od momentu zakupu.
Czas trwania warsztatu 2 godziny.
Cena za osobę 90 zł
Płatność przez sklep online (przycisk Kup teraz) lub na rachunek:
Kompostella Małgorzata Witczak
Rachunek ING: 62 1050 1445 1000 0097 3139 9672
Tytuł wpłaty: Warsztat online octy domowe
Bardzo proszę o informację emailem po dokonaniu wpłaty na adres: malgorzata@kompostella.pl
Praktyczna kuchenna magia.
Już teraz poszukaj dobrych sprawdzonych owoców na nastaw octowy.
Małgorzata
Pochodzi z Krakowa, a od kilku lat jej miejsce na ziemi, to Kompostella, półhektarowe gospodarstwo w województwie świętokrzyskim, które tworzy wspólnie z partnerem Maćkiem. Projektuje stopniowo produktywny ogród leśny. Selekcjonuje najlepsze lokalne warzywa i owoce w celu wyczarowania jak najlepszej zdrowej żywności we własnej kuchni. Nadmiarem dzieli się sprzedając autorskie przetwory i przyprawy lokalnie i przez sklep internetowy. A wiedzą dzieli się opowiadając o życiu i uprawie ziemi zgodnie z zasadami permakultury na stronie FB Kompostella i na blogu ekoKompostella.
Fascynuje ją powstawanie żywności od momentu tworzenia wartościowej gleby, poprzez naturalną uprawę, aż do zachowywania smaków i wartości odżywczych w słojach i butlach. Bo wszystko to można osiągać lokalnie, dla zdrowia społeczności i bezpieczeństwa żywnościowego nas wszystkich.
Małgorzata: "Z koncepcją permakultury zapoznałam się dzięki warsztatom i wykładom Bena Lazara www.permakultura.edu.pl. Ukończyłam dwuletni kurs certyfikacyjny projektowania permakulturowego organizowany przez Permaculture Women's Guild www.permaculturewomen.com.
Moi ulubieni mentorzy w zakresie domowej fermentacji i tworzenia octów domowych: Octy Lileusza, Sandor Ellix Katz, Pascal Baudar"
Zapisz się na warsztat:
Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.
Kompostella
O nas:
Domowa produkcja przetworów z własnego ogrodu
Rolniczy Handel Detaliczny
Usługi ogrodnicze świadczone lokalnie
Punkty detaliczne i sklep online
Sprawdź co u nas słychać:
Obsługa klienta:
Kompostella Małgorzata Witczak
Godziny otwarcia: pn-pt 10:00 – 16:00
E-mail: malgorzata@kompostella.pl
Telefon: +48 604754411
Formularz kontaktowy
Blog ekoKompostella