Zapisz się na Webinar:

1 + 13 =

Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.

Smak i zdrowie w twojej kuchni. Stwórz własny ocet domowy, zainspiruj się samodzielnym tworzeniem zdrowej żywności.

 

Październik, to u nas czas przetworów. Może chcesz skorzystać i zobaczyć jak tworzę w kuchni nasz ulubiony produkt, czyli żywy ocet domowy? A może chcesz tworzyć pierwszy własny probiotyczny ocet w tym samym czasie?

Własna lemoniadka wzmacniająca z ciepłą wodą, łyżką octu własnej produkcji i z miodem? I pysznie i zdrowo. A taką bazę do lemoniadki możesz przynajmniej raz stworzyć samodzielnie i zobaczyć jak przez kilka miesięcy sam powstaje kryształowy płyn na poranną kurację lemoniadkową. Taki probiotyk w płynie, oczyszcza organizm, pomaga we wzmocnieniu odporności, no i wręcz poprawia nastrój – a może tylko mnie się tak wydaje 😉.

 

Co będzie na warsztatach:

  • Opowiem co to jest żywy ocet domowy, dlaczego działa, jak działa.
  • Pokażę jak robię ocet bazowy z jabłek.
  • Pokażę też jak można go wzmocnić dodając dodatkowe komponenty – dzięki czemu taki ocet zasłuży na nazwę ‘Anty-wirus’.
  • A jeżeli będzie czas opowiem o maceratach octowych – można je zrobić na gotowym occie domowym.

Forma spotkania: Warsztat on-line w komunikatorze umożliwiającym wspólną pracę. Ja pokazuję przy naszej kuchni kaflowej jak powstaje nastaw na ocet. Ty jednocześnie tworzysz u siebie i zadajesz pytania. Spotkanie w zamkniętej grupie z możliwością rozmowy i chatu.

Termin: piątek, 5 listopada 2021, godz. 19:00.
Czas trwania warsztatu 1,5 godziny.

Cena 30 zł.

Dane do wpłaty:

Kompostella Małgorzata Witczak
Rachunek ING: 62 1050 1445 1000 0097 3139 9672

Tytuł wpłaty: Warsztat kuchenny

Można też szybko wpłacić poprzez buycoffee:

https://buycoffee.to/malgorzatakompostella

Bardzo proszę o informację emailem po dokonaniu wpłaty na adres: malgorzata@kompostella.pl

Praktyczna kuchenna magia.

Już teraz poszukaj dobrych sprawdzonych owoców na nastaw octowy.

O mnie

 

Mam na imię Małgorzata. Pochodzę z Krakowa, a od kilku lat moje miejsce na ziemi, to Kompostella, półhektarowe gospodarstwo w województwie świętokrzyskim, które tworzymy wspólnie z moim partnerem Maćkiem.

Projektuję stopniowo produktywny i bioróżnorodny ogród leśny, tworzę i sprzedaję naturalne przetwory probiotyczne (kiszonki, octy niepasteryzowane, soki i dżemy). Prowadzę kursy i warsztaty online oraz konsultacje projektowe mające na celu lepsze zrozumienie zasad permakultury, ułatwienie innym rozpoczęcia własnej naturalnej uprawy ogrodu i tworzenia własnych zdrowych przetworów.

Z koncepcją permakultury zapoznałam się dzięki warsztatom i wykładom Bena Lazara www.permakultura.edu.pl. Ukończyłam dwuletni kurs certyfikacyjny projektowania permakulturowego organizowany przez Permaculture Women's Guild www.permaculturewomen.com.

 

Zapisz się na webinar:

9 + 6 =

Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.