Zapisz się na Warsztat:

9 + 6 =

Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.

Smak i zdrowie w twojej kuchni. Stwórz własny ocet domowy, zainspiruj się samodzielnym tworzeniem wyjątkowych przypraw i zdrowej żywności jednocześnie.

Zapraszam do obejrzenia pełnego warsztatu tworzenia octów domowych. Warsztat odbył sie w listopadzie 2023 i jest dostępny w całosci na nagraniu. Chcesz skorzystać i zobaczyć jak tworzę w kuchni nasz ulubiony produkt, czyli żywy ocet domowy? A może chcesz tworzyć pierwszy własny probiotyczny ocet w tym samym czasie?

Sałatka z sosem winegret na bazie własnego octu? Lemoniadka wzmacniająca z ciepłą wodą, łyżką octu własnej produkcji i z miodem? I pysznie i zdrowo. A taką bazę do nadawania smaku codziennym potrawom i napojom możesz tworzyć samodzielnie w zaciszu kuchennym. Proces tworzenia octu nie jest trudny, ale jest długotrwały. Po to, aby był medytacyjną przyjemnością warto poznać podstawowe zasady jego tworzenia na rzeczywistych praktycznych przykładach. A potem korzystać z tej kuchennej alchemii do tworzenia własnych wyjątkowych przepisów. Smak i zdrowie w jednym!

Treść warsztatów ?

  • Wiedza o tym co to jest żywy ocet domowy, jak działa na organizm, jakie ma zastosowania.

  • Prezentacja tworzenia od zera octu bazowego z jabłek.

  • Pokażę też jak można go wzmocnić dodając dodatkowe komponenty tworząc wyjątkowe w smaku octy kulinarne i ziołowe.

  • Informacje o technicznych aspektach domowej fermentacji octowej, i przechowywania octów.

  • Dodatkowe informacje o maceratach octowych i innych produktach, które można tworzyć na bazie octu.

Forma warsztatu: Wideo YouTube. Slajdy, materiały pisemne (eBook 12 stron), możliwość zadania dodatkowych pytań w ograniczonym zakresie. Możliwość uczestnictwa w dalszych miniwarsztatach fermentacyjnych w kuchni Kompostelli online na preferencyjnych warunkach.

Termin: oglądasz kiedy chcesz, dostęp na okres roku kalendarzowego od momentu zakupu.
Czas trwania warsztatu 1,29 godziny.

Cena 60 zł
[Cena promocyjna 40 zł do 24.12.2023]

Płatność przez sklep online (przycisk Kup teraz) lub na rachunek:

Kompostella Małgorzata Witczak
Rachunek ING: 62 1050 1445 1000 0097 3139 9672

Tytuł wpłaty: Warsztat kuchenny youtube

Bardzo proszę o informację emailem po dokonaniu wpłaty na adres: malgorzata@kompostella.pl

Praktyczna kuchenna magia.

Już teraz poszukaj dobrych sprawdzonych owoców na nastaw octowy.

Małgorzata

 

Pochodzi z Krakowa, a od kilku lat jej miejsce na ziemi, to Kompostella, półhektarowe gospodarstwo w województwie świętokrzyskim, które tworzy wspólnie z partnerem Maćkiem. Projektuje stopniowo produktywny ogród leśny. Selekcjonuje najlepsze lokalne warzywa i owoce w celu wyczarowania jak najlepszej zdrowej żywności we własnej kuchni. Nadmiarem dzieli się sprzedając autorskie przetwory i przyprawy lokalnie i przez sklep internetowy. A wiedzą dzieli się opowiadając o życiu i uprawie ziemi zgodnie z zasadami permakultury na stronie FB Kompostella i na blogu ekoKompostella.

Fascynuje ją powstawanie żywności od momentu tworzenia wartościowej gleby, poprzez naturalną uprawę, aż do zachowywania smaków i wartości odżywczych w słojach i butlach. Bo wszystko to można osiągać lokalnie, dla zdrowia społeczności i bezpieczeństwa żywnościowego nas wszystkich.

Małgorzata: "Z koncepcją permakultury zapoznałam się dzięki warsztatom i wykładom Bena Lazara www.permakultura.edu.pl. Ukończyłam dwuletni kurs certyfikacyjny projektowania permakulturowego organizowany przez Permaculture Women's Guild www.permaculturewomen.com.
Moi ulubieni mentorzy w zakresie domowej fermentacji i tworzenia octów domowych: Octy Lileusza, Sandor Ellix Katz, Pascal Baudar"

 

Ocet domowy

Zapisz się na warsztat:

5 + 10 =

Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.