Zapisz się na Webinar:
Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.
Smak i zdrowie w twojej kuchni. Stwórz własny ocet domowy, zainspiruj się samodzielnym tworzeniem zdrowej żywności.

Jesień, to u nas czas przetworów. Może chcesz skorzystać i zobaczyć jak tworzę w kuchni nasz ulubiony produkt, czyli żywy ocet domowy? A może chcesz tworzyć pierwszy własny probiotyczny ocet w tym samym czasie?
Własna lemoniadka wzmacniająca z ciepłą wodą, łyżką octu własnej produkcji i z miodem? I pysznie i zdrowo. A taką bazę do lemoniadki możesz przynajmniej raz stworzyć samodzielnie i zobaczyć jak przez kilka miesięcy sam powstaje kryształowy płyn na poranną kurację lemoniadkową. Taki probiotyk w płynie, oczyszcza organizm, pomaga we wzmocnieniu odporności, no i wręcz poprawia nastrój – a może tylko mnie się tak wydaje 😉.
Co będzie na warsztatach:
- Opowiem co to jest żywy ocet domowy, dlaczego działa, jak działa.
- Pokażę jak robię ocet bazowy z jabłek.
- Pokażę też jak można go wzmocnić dodając dodatkowe komponenty – dzięki czemu taki ocet zasłuży na nazwę ‘Anty-wirus’.
- A jeżeli będzie czas opowiem o maceratach octowych – można je zrobić na gotowym occie domowym.
Forma spotkania: Warsztat on-line w komunikatorze umożliwiającym wspólną pracę. Ja pokazuję przy naszej kuchni kaflowej jak powstaje nastaw na ocet. Ty jednocześnie tworzysz u siebie i zadajesz pytania. Spotkanie w zamkniętej grupie z możliwością rozmowy i chatu.
Termin: czwartek, 10 listopada 2022, godz. 19:00.
Czas trwania warsztatu 1,5 godziny.
Cena 50 zł.
Płatność przez sklep online (przycisk Kup teraz) lub na rachunek:
Kompostella Małgorzata Witczak
Rachunek ING: 62 1050 1445 1000 0097 3139 9672
Tytuł wpłaty: Warsztat kuchenny
Bardzo proszę o informację emailem po dokonaniu wpłaty na adres: malgorzata@kompostella.pl
Praktyczna kuchenna magia.
Już teraz poszukaj dobrych sprawdzonych owoców na nastaw octowy.
O mnie
Mam na imię Małgorzata. Pochodzę z Krakowa, a od kilku lat moje miejsce na ziemi, to Kompostella, półhektarowe gospodarstwo w województwie świętokrzyskim, które tworzymy wspólnie z moim partnerem Maćkiem.
Projektuję stopniowo produktywny i bioróżnorodny ogród leśny, tworzę i sprzedaję naturalne przetwory probiotyczne (kiszonki, octy niepasteryzowane, soki i dżemy). Prowadzę kursy i warsztaty online oraz konsultacje projektowe mające na celu lepsze zrozumienie zasad permakultury, ułatwienie innym rozpoczęcia własnej naturalnej uprawy ogrodu i tworzenia własnych zdrowych przetworów.
Z koncepcją permakultury zapoznałam się dzięki warsztatom i wykładom Bena Lazara www.permakultura.edu.pl. Ukończyłam dwuletni kurs certyfikacyjny projektowania permakulturowego organizowany przez Permaculture Women's Guild www.permaculturewomen.com.


Zapisz się na webinar:
Kontaktując się z nami zgadzasz się na Regulamin i Politykę Prywatności.