Ocet domowy z pomarańczy eko

Zakres cen: od 15,00 zł do 35,00 zł

SKU: Brak danych Kategorie: , Znaczniki: , ,

Ocet z pomarańczy powstaje z dodatkiem gałązek jałowca, szczyptą oregano, cynamonu i goździków. Dzięki temu pasują i do letnich napojów i deserów, i do mięs, warzyw oraz orientalnych przepisów.

Octy cytrusowe tworzę od lat. Cytryna? Klasyka, która zawsze podkręca smak, zapach i wartości octu.
Ale… dopiero po kilku latach zdecydowałam się stworzyć ocet z pomarańczy. I co? To był strzał w dziesiątkę!

Być może to zasługa sycylijskich, ekologicznych pomarańczy. A może same pomarańcze są idealnym owocem do fermentacji. Tak czy inaczej – smak wychodzi obłędny, a możliwości w kuchni? Nieograniczone. Zapraszamy do testowania:

Glazura do kurczaka lub kaczki – ocet z pomarańczy + miód + czosnek + sos sojowy (opcjonalnie cynamon + olej sezamowy). Efekt? Nowe życie dla dobrze znanych dań.

Dressing do grillowanych warzyw – oliwa z oliwek lub olej z dyni, ocet z pomarańczy, miód, sól, pieprz.
Prosty, a jednocześnie wyrafinowany smak.

Skład: pomarańcze, cytryna, jabłko, gałązki jałowca, oregano, cynamon, goździki.

Żywe octy domowe tworzone przez nas ręcznie z lokalnych owoców, warzyw lub ziół - głównie z produktów naszego gospodarstwa oraz od zaufanych dostawców. Wyjątkowa moc fermentacji octowej i wyjątkowe wyraziste smaki. Świetna podstawa diety oczyszczającej, niezastąpiony dodatek do sałatek, marynat, zup. Zastosowania żywych, niepasteryzowanych octów domowych są bardzo szerokie.

 

Informacje dodatkowe

WagaBrak danych
WymiaryBrak danych
Rozmiar

Duży, Mały, Średni

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ocet domowy z pomarańczy eko”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *